6 oameni care au refuzat premii

In articolul de astazi vorbim despre 6 oameni care au refuzat premii importante care ar fi putut sa le aduca un plus in cariera lor. Unele dintre motive sunt nobile, dar veti vedea ca nu toate premiile au fost refuzate voit.

Ving Rhames este un actor care, in anul 1998, a castigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor pentru rolul sau din serialul produs de HBO – Don King: Only in America. Cand a ajung pe scena sa ridice premiul, acesta l-a refuzat si l-a dat lui Jack Lemmon, unul dintre ceilalti actori nominalizati pentru acelasi premiu.

George C. Scott a castigat doua premii Oscar, unul pentru cel mai bun actor in rol secundar in anul 1962 si unul pentru cel mai bun actor. A refuzat aceste premii pentru ca sustinea ca actorii nu ar trebui sa se afle in competitie unul fata de celalalt.

Sinead O’Connor este o cantareata Irlandeza de muzica pop care a refuzat sa se prezinte la premiile Grammy din anul 1991 si, ulterior, a refuzat si premiul pe care il primise pentru albumul Best Alternative Album pe motiv ca evenimentul de premiere era prea comercial.

Jean Paul Sartre, cunoscut pentru lucrarile sale de filosofie, a castigt premiul Nobel pentru Literatura, dar l-a refuzat pe motiv ca nici un scriitor nu ar trebui sa se lase transformat intr-o institutie.

Boris Pasternak este alt scriitor care a refuzat un premiu Nobel, dar de aceasta data din cauza guvernului sovietic care nu i-a permis sa ridice premiul din cauza razboiului rece de la acea vreme.

Marlon Brando a acceptat un premiu Oscar in anul 1954, dar cand a castigat iar in naul 1973 a trimis pe scena o activista pentru drepturile omului ca sa refuze premiul pe motiv ca nu suporta tratamentul care este aplicat nativilor americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *