Alimente pentru un ten de sănătos

Îți dorești o piele frumoasă și un ten strălucitor? Chiar dacă pare dificil, pe lângă produsele cosmetice corect folosite poți să îți ajuți pielea și prin alimentație.

Există cel puțin 8 super alimente care au vitamine, minerale și alte subtanțe care îți hidratează pielea și crește producția de colagen.

Măsline și ulei de măsline

Sunt bogate în omega – 3 acizii grași care hidratează pielea, îmbunătățesc aspectul părului și al unghiilor. Ulei de măsline reduce iritațiile tenului și roșeala. Măslinele sunt antioxidante.

Pepene

Este bogat în vitamina C, care ajută colagenul să vindece cicatricile și rănile. Mai conține și lycopene care îmbunătățește circulația sângelui în țesuturi și întărește sistemul imunitar.

Rodii

Conțin acid elagic care păstrează colagenul în piele și protejează tenul de poluare. Totodată, crește rata de vindecare a rănilor. Rodiile sunt bogate și în vitamina C și au un nivel ridicat de zinc. Consumul recomandat este de 2 pe zi sau un pahar de suc.

Spanacul

Conține beta-caroten și luteină care sunt bune pentru piele, mai exact contribuie la elasticitatea acesteia. Conține și magneziu.

Fructe de pădure

Afine, mure și zmeură consumați din belșug pentru un ten fără dungi roșii și plin de strălucire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *