Carti scrise de autori romani

In spatele blocului de Mara Wagner

Este cartea care aduce aminte cel mai bine de perioada comunista. Despre copilaria minunata, plina de jocuri, zambete, prietenii, reguli stiute doar de grup, socializare si secrete, scrise in bilete scrise si trimise prin prieteni. Pentru unii, toate adolescenta s-a petrecut in spatele blocului. E povestea vremurilor in care grijile erau lasate in seama oamenilor mari. Ce conta cel mai mult atunci cand eram copii? Joaca! Nu stiam de lipsuri sau ratii la alimente, de nevoi si nefericire. Niciodata nu era ca acum, aveam mai putin, dar eram mult mai fericiti.

In romanul de fata, optimismul, culoarea si tineretea pot face viata sau zilele mult mai frumoase, iar personajul principal iti va aduce, cu siguranta, aminte de copilarie. Mai ales daca ai trait in comunism. Dar nu porni lectura cu gandul ca e o carte scrisa doar pentru nostalgicii comunismului. In spatele blocului este, in fond, despre copilarie, prieteniile varstei si primul sarut.

Orbi de Petronela Rotar

Acest roman este precum o oglinda: in ea vezi toate partile tale bune, tot ce exista mai putin bun in interiorul tau. Orbi scoate in evidenta tot ce trebuie vindecat, tot ce ascundem in noi si despre care evitam sa vorbim. Din cauza fricii, a rusinii sau a etichetelor puse de ceilalti. Este o calatorie in care nu ai cum sa ramai la fel ca in ziua in care ai plecat. Orbi iti deschide inima, iti ascute simturile si te ajuta sa vezi clar, sa privesti dincolo de aparente, de imagini si emotii. Orbi este antidotul la durerile pe care doar sufletul le poate indura. Nu-ti lasa sufletul sa sufere mai mult decat e nevoie.

Pereti subtiri de Ana-Maria Sandu

O poveste care are loc in Bucuresti, despre Bucuresti. Pereti Subtiri surprinde viata dintr-un bloc comunist in saptesprezece povesti despre traiul in comunitate. Intr-un bloc traieste o comunitate mica. Toata lume stie pe toata lumea. Toti afla povestile tuturor, dar stau ca si cum nu ar fi auzit nici macar un sunet. Ideea de intimitate nu exista, linistea este mereu tulburata, iar intelegerea este redusa la minim. Autoarea reuseste sa treaca prin filtru personal fiecare povestire, iar volumul de fata abunda de emotie pura.

Matriarhat de Cristina Andrei

Proaspat lansat, romanul Cristinei Andrei este locul de intalnire pentru opt femei puternice, fiecare cu destinul sau, cu profesia si povestea ei de iubire. Indiferent de povestea de viata, indiferent de trecutul si prezentul fiecareia, in Matriarhat, autoarea evidentiaza lumea actuala in care traim, relatiile interumane si nevoia de a arata mereu unde ne situam: ne aratam puterea sau ne supunem celorlalti. Viata ne poarta e cai nebanuite,  fara sa stim motivele pentru care ajungem sa traim inconjurati de tipologii umane, niciodata fara un motiv, insa.

Neverland de Radu Gavan

Literatura lui Radu Gavan este precum o lectie de viata. Reala, plina de emotie, cursiva si o reintoarcere la ceea ce conteaza cu adevarat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *