Ce restricții au utilizatorii pe Facebook

Pentru a crea un echilibru între nevoile și interesele unei populații globale, Facebook protejează modalitățile de exprimare care respectă standardele comunității enumerate pe această pagină, au scris cei de la Facebook.

În condițiile în care Facebook are 1.39 miliarde de utilizatori zilnic este nevoie de o serie de reguli pentru a preveni o serie de situații neplăcute.

Violenţă şi ameninţări

Nu ai dreptul să ameninți alți utilizatori sau să organizezi acte de violenţă în lumea reală. Organizațiilor care au săvârşit acte de natură criminală sau acte de terorism nu li se permite să aibă o prezența pe site-ul nostru. De asemenea, interzicem promovarea, planificarea sau organizarea oricăror acțiuni, dacă acestea pot avea ca rezultat daune financiare pentru alte persoane, inclusiv furturi sau acte de vandalism.

Autovătămare

Va fi șters orice act de promovare sau de încurajare a auto vătămării, a tulburărilor de alimentație sau a consumului de droguri de mare risc.

Intimidare şi hărţuire

Site-ul Facebook nu permite actele de intimidare sau de hărțuire. Permitem utilizatorilor să se exprime liber în privința persoanelor și subiectelor de interes public, dar investigăm toate rapoartele de comportament abuziv îndreptat înspre persoane private.

Trimiterea repetată de cereri de prietenie sau de mesaje nedorite către alți utilizatori reprezintă o formă de hărțuire.

Limbaj care incită la ură

Nu permitem persoanelor sau grupurilor să atace alte persoane pe baza unor criterii cum ar fi: rasa, naționalitatea, religia, sexul, identitatea sexuală, orientarea sexuală, dizabilităţile sau starea sănătății.

Violenţă explicită

Când utilizatorii distribuie orice tip de conținut, ne așteptăm ca ei să facă acest lucru într-o manieră responsabilă. Acest lucru presupune alegerea atentă a audienței pentru conținutul respectiv. În cazul clipurilor video cu caracter violent explicit, utilizatorii trebuie să-și prevină audiența în legătură cu conținutul clipului video, astfel încât persoanele să poată decide în cunoștință de cauză dacă să-l urmărească sau nu.

Nuditate

Dorința noastră este să respectăm dreptul utilizatorilor de a distribui conținut care este important pentru ei, indiferent dacă este vorba de o fotografie în care apare o sculptură, cum ar fi David a lui Michelangelo, sau dacă este vorba de fotografii de familie în care o mamă își alăptează copilul.

Totodată, cei de la Facebook încurajează folosirea contului personal și anunță că va șterge conturile ”impersonale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *