Ce se ascunde în spatele privirii? – limbajul nonverbal

Ochii sunt oglinda sufletului nu? ei bine, atunci ce se ascunde în spatele privirii? În articolul de mai jos vorbim despre cum ochii ascund o gamă largă de sentimente și vom desluși câteva dintre semnificațiile diferitelor tipuri de a privi.

Veți observa că nimic nu este așa de simplu atunci când vorbim de limbajul nonverbal și că o singură privire aruncată spre stânga poate ascunde o grămadă de semnificații.

O privire directă poate avea mai multe semnificații. Aceasta poate însemna fie onestitate, intimitate, interes, încredere în sine, fie amenințare.

Privirea agresivă este acea privire continuă și insistentă, marcată de duritate și care invadează.

Privirea agitată se recunoaște după mișcarea rapidă a ochilor în diferite părți, iar in spatele ei se ascunde, pe de-o parte, o persoană instabilă, dezinteresată, lipsită de răbdare, iar, pe de altă parte, o persoană energică și curioasă.

Privirea încruntată denotă concentrare, dar și încordare, rigiditate sau tensiune. Contactul intermitent și scurt al privirilor simbolizează o profundă lipsă de prietenie.

Privirea ațintită în sus semnifică o încercare de a ne aminti ceva, pe când privirea îndreptată în jos reliefează tristețe, modestie, timiditate, dar poate fi și marca ascunderii unor emoții.

Privirea într-o parte sau a nu privi pe cineva denotă răceală sau o lipsă de interes, iar evitarea privirii înseamnă ascunderea unor sentimente, vinovăție sau lipsă de confort.

Pupilele dilatate evidențiază emoții puternice. Ele se dilată, de obicei, atunci când privim ceva plăcut, față de care avem o atitudine de sinceritate. Pupilele se micșorează, însă, ca manifestare a neplăcerii și a nesincerității.

Putem spune că în spatele privirilor se află o cu totul o altă lume pe care puțini o înțeleg, iar cei care o fac vor avea întotdeauna un avantaj față de ceilalți, sperăm noi că în sens pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *