Ce trebuie sa iei in considerare daca nu vrei sa cheltuiesti multi bani atunci cand te muti

Nu multi sunt destul de norocosi incat sa se mute gratuit. Pentru majoritatea dintre noi, cheltuielile legate de mutare se aduna rapid, ceea ce poate duce la stres inutil atunci cand bugetul de care dispunem nu este tocmai generos.

In randurile ce urmeaza vei descoperi cateva modalitati eficiente de a te muta fara a cheltui prea multi ani. Inainte de a te scufunda in aceste modalitati practice de a economisi bani, creeaza o lista de sarcini legate de mutare pe care sa o editezi si sa o actualizezi pe masura ce continui planificarea mutarii.

Pastreaza doar lucrurile necesare si scapa de excese.

Stiai ca poti face bani atunci cand te muti? Incepe prin adunarea articolelor inutile care sunt inca suficient de valoroase pentru a fi vandute. Ia in considerare daca aceste articole merita timpul, costul si efortul pentru a le muta la noua casa. Daca nu, vinde-le si bucura-te de banii pe care ii vei incasa pe ele.

Unele decizii sunt mai usoare decat altele, cum ar fi vanzarea televizorului pe care nimeni nu il foloseste. S-ar putea, insa, sa iubesti pianul la care ai cantat de-a lungul anilor, dar daca in prezent nu il mai folosesti, poate avea sens sa il vinzi unei persoane care s-ar putea bucura de el.

Dupa ce ai notat mental toate articolele pe care nu le vei impacheta, este timpul sa hotarasti cum vei scapa de aceste piese pentru a castiga cat mai multi bani pe ele.

Cum sa scapi de lucrurile inutile:

  • Vinde-le pe site-urile de anunturi.
  • Enumera articolele pe un grup de Facebook din cartierul sau localitatea in care locuiesti.
  • Vinde-le prietenilor sau membrilor familiei.

Doneaza obiectele pe care nu le poti vinde.

Ia ceea ce nu poti vinde si doneaza. Magazinele second-hand sunt ideale pentru donatii rapide si fara efort. Sau intreaba-ti membrii familiei si prietenii daca au nevoie de unele dintre lucrurile pe care vrei sa le dai. De asemenea, o idee foarte buna ar fi sa donezi aceste lucruri unei familii nevoiase.

Decide daca ar trebui sa cheltuiesti bani pe o firma de mutari.

Recrutarea prietenilor sau a specialistilor angajati la o firma de mutari din Bucuresti este intotdeauna una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie sa le iei atunci cand vrei sa te muti fara sa cheltuiesti multi bani. Desi s-ar putea sa iti convingi rapid prietenii cu pizza si bere, uneori este mai bine sa apelezi la profesionisti.

Pune-ti aceste intrebari inainte de a apela la o firma de relocari:

  • Sunt prietenii tai capabili sa mute mobilierul greu fara a-l deteriora?
  • Au prietenii tai posibilitatea de a veni cu un camion de depozitare mobila cu care sa faci transferul bunurilor catre noua casa?
  • Ai vreo piesa de mobilier valoroasa pe care trebuie sa o muti?
  • Ai un pian, o masa de biliard sau alte piese complicate de mutat?

Trebuie sa ai in vedere ca, specialistii in mutari, desi au un cost, te pot salva de o multime de timp, efort si stres, lucrand eficient si rapid. In plus, indiferent de cat de casabile si valoroase sunt unele dintre bunurile tale, acestea vor ajunge, in mod garantat, in stare impecabila la noua adresa.

Nu cumpara prea multe lucruri pentru noua casa.

Stim, trebuie sa fii cu adevarat puternic din punct de vedere mental atunci cand te muti si ai un buget restrans. Trebuie sa iti reduci cheltuielile, iar atunci cand esti foarte tentat sa cumperi anumite lucruri, este foarte greu sa te abtii. Pentru a ramane pe drumul cel bun, iti sugeram sa faci o pauza de la cumpararea noilor lucruri in timp ce te afli in procesul mutarii.

Tine minte:

  • O modalitate de a economisi bani in timp ce te muti este sa te straduiesti sa cumperi doar ceea ce ai nevoie in noua casa.
  • Rezista dorintei de a decora mental noul spatiu pana cand esti efectiv in el.
  • Este normal sa fii impulsiv cu cheltuielile pe termen scurt, deoarece ai putea incepe sa vizualizezi ceea ce crezi ca ai nevoie in fiecare camera. Cu toate acestea, iti recomandam sa nu cumperi decat ceea ce este necesar si doar dupa ce te-ai mutat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *