Generația Z! Cine sunt și ce obiceiuri au

Generația Z spune da Facebook-ului, jocurilor video, respinge cărțile, sportul și nu are răbdare.

Persoanele care fac parte din Generația Z sunt născute după 1995, nu concep o lume fără Internet și în termeni academici pot fi numiți ”mutanți” pentru că nu au prea multe în comun cu cei din alte generații.

Ce obiceiuri au? Oarecum atipice, se arată într-un studiu realizat recent de sociologii americani şi europeni preluat de Yahoo News.

Își doresc totul, cât mai repede, se uită la seriale și filme americane, ascultă Korean K-pop și vorbesc cu acronime greu de înțeles, precum swag (care e noul cool).

Persoanele din Generația Z comunică mai ușor online și se descurcă mai greu în conversațiile față în față, pun mai mare preț pe prieteniile virtuale și multe consideră că viața lor socială e pe Internet.

Mutanții sunt autodidacți și învață lucruri cu ajutorul tutorialelor de pe Youtube. Din păcate, se uită și la filmulețe cu violență sau la cele porno. Petrec peste 3 ore pe zi la calculator și suferă de FOMO – ”fear of missing out” (le este frică să nu rateze ceva când sunt offline).

Persoanele Generației Z vor să aibă propria firmă și cred că succesul ține mai degrabă de relațiile pe care le ai, nu de competențe.

Majoritatea dintre ei spun că se simt „stresaţi” din cauza viitorului, pe care îl văd mai sumbru, mai ales în ceea ce priveşte mediul înconjurător şi economia.

De asemenea, aceşti tineri, cu vârste cuprinse între 13 şi 20 de ani, se consideră „lipsiţi de prejudecăţi” şi „inventivi”, dar recunosc în acelaşi timp că sunt „nerăbdători” şi „încăpăţânaţi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *