Ghid pentru alegerea facultatii

Alegerea unei facultati este poate cea mai cruciala decizie din viata ta. In primul rand, decide cum te vezi in viitor. Poti fi ajutat de testele de indrumare profesionala, precum si sfatul persoanelor apropiate. Studiaza catalogul profesiilor, daca nu stii ce iti doresti sa devii in viata. Poate ca informatiile despre specificul diferitelor profesii iti vor facilita alegerea. Atunci cand alegi o profesie, ia in considerare mai multe criterii: gusturile, inclinatiile, abilitatile, interesele, starea de sanatate si bugetul familiei.

Cum sa alegi o facultate?

Dupa ce te-ai hotarat cu privire la directia de studiu, continua cautarea unei universitati adecvate. Cautarea poate fi efectuata atat in ​​functie de materia studiului, cat si de locatia regionala, precum si de ambele conditii.

Facultate cu plata sau la buget?

Acum multi merg la o facultate cu plata pentru a obtine o educatie, dupa parerea lor, fara a se stresa prea mult. Cu toate acestea, potrivit profesorilor, chiar daca faci facultatea cu plata, acest lucru nu inseamna un prestigiu scazut si nici o calitate mai scazuta.  De asemenea, ar trebui sa optezi pentru facultatea cu plata, numai daca este imposibil sa intri la buget. Cel putin trebuie sa incerci, iar decizia unei educatii platite ar trebui sa fie doar decizia ta.

Facultate privata sau publica?

Daca intr-o universitate de stat exista sansa de a intra la buget, atunci intr-o institutie privata, in orice caz, trebuie sa platesti pentru scolarizare. Pe de alta parte, acum exista o multime de institutii de invatamant private bune care invita cei mai buni profesori si chiar ofera posibilitatea de a obtine o diploma europeana. Daca ai optat pentru o institutie de invatamant privata, este mai bine sa clarifici in prealabil informatiile despre licenta, precum si sa afli atitudinea angajatorilor fata de diploma acestei institutii de invatamant.

Facultate umanitara sau tehnica?

Universitatile tehnice sunt considerate destul de dificile atat pentru admitere cat si pentru educatie, dar, dupa cum arata statisticile, studentii acestor universitati se obisnuiesc mai repede cu structurile comerciale.  Cat despre umanitar, aici vei citi si studia mai multe subiecte de „Literatura”, „Studii religioase”, „Filozofie”, „Ecologie”, „Istorie” etc. Specialistii care au absolvit o universitate umanitara sunt cei mai capabili sa lucreze creativ.

Facultate de zi sau fara frecventa

Cel mai interesant studiu, te asteapta la facultatea de zi. Acolo esti mereu la curent cu ultimele evenimente, participi constant la diverse evenimente. Dar daca doresti sa castigi bani, atunci este mai bine sa mergi la fara frecventa – acest lucru iti va oferi suficient timp liber. Esenta sa consta in faptul ca studentul studiaza, fara a pleca de acasa, doar stand la computer. Pentru a obtine credit intr-o astfel de universitate, va trebui sa raspunzi la intrebarile trimise, completand chestionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *